Сьогодні перший заступник голови обласної ради Андрій Шекета привітав із 70-річчям Людмилу Біксей

квітня 09 / 2024


📜 Сьогодні перший заступник голови обласної ради Андрій Шекета привітав із 70-річчям Людмилу Біксей, заступника директора з наукової роботи Комунального закладу «Закарпатський обласний художній музей імені Й.Бокшая» Закарпатської обласної ради та вручив Почесну грамоту обласної ради за вагомий особистий внесок у розвиток музейної справи, культури краю.
Він також висловив іменинниці побажання Миру, натхнення, міцного здоров'я, довгих років життя і творчих досягнень. Директор Франциск Ерфан та колектив музею також долучилися до привітань та щирих побажань. 🎉✨🎁

📍Біксей Людмила Іванівна із 1982 року почала працювати в Закарпатському обласному художньому музеї імені Йосипа Бокшая, спочатку старшим екскурсоводом, потім старшим науковим працівником, провідним спеціалістом, а з 2007 року - заступником директора з наукової роботи. Відповідає за наукову, інформаційно-видавничу та загально-освітню роботу музею.
📍Є автором кількох монографічних досліджень із історії мистецтва Закарпаття, а також каталогів: «Мистецтво Закарпаття», «Колекції Закарпатського обласного художнього музею ім. Йосипа Бокшая», «Мистецтво України».
📍За наукові монографії та дослідження творчості закарпатських митців відзначена обласними преміями. Людмила Біксей є автором статей та досліджень творчості народних художників України: Йосипа Бокшая, Федора Манайла, Антона Кашшая та заслуженого діяча мистецтв України Гаврила Глюка, перших трьох каталогів Ференца Семана та багато інших. Написала більше 40 мистецтвознавчих статей.
📍Активна учасниця наукових семінарів, конференцій, пропагандист музейної колекції в пресі, на телебаченні та радіо.
Категорія : Культура


Залишити Коментар