У Берегові відкрилася виставка з розписаними воєнними арт-об’єктами «Мистецтво, народжене війною».

березня 06 / 2024

Саме під таким гаслом у холі Берегівської районної військової адміністрації представлений військово-волонтерський проєкт «Мистецький донат» - оригінальна експозиція військових арт-об’єктів, засновниця якого журналістка Наталія Кобаль.
Це - художньо оформлені (розписані) контейнери-туби з під мін калібром 82 мм, надіслані з лінії фронту старшим техніком другої механізованої бригади, другого механізованого батальйону 65 ОМБр, сержантом Іваном Гобликом.
На відкриття презентації проєкту завітали Віталій Матій - голова Берегівської РДА, Єва Данич - перша заступниця голови Берегівської РДА, голова районної ради Карло Резеш та начальниця з питань освіти Ярослава Турані. Подія також зібрала організаторів та митців даного проєкту, журналістів, волонтерів та небайдужих мешканців району.
💬 «В цей важкий для нас час культурне життя Берегівщини не зупинилося, воно отримало новий поштовх. Навіть в умовах війни наш район тримає культурний фронт. Відкриваються художні виставки, проходять вистави, організовуются благодійні концерти, ярмарки. Але, при цьому, ми ніколи не маємо забувати тих, хто ризикує, а часом і жертвує, задля нашої перемоги найдорожчим – своїм життям. Ми всі зобов’язані підтримувати наших воїнів – кожен на своєму фронті. Сьогодні ми бачимо як до перемоги нас наближає і мистецький фронт. Щиро дякую організаторам таких заходів за громадянську позицію, за безкорисливу працю на благо процвітання добра і миру на рідній землі. Дякую нашим збройним силам за можливість жити, навчатися, творити в нашій рідній країні. Слава Україні!», - наголосив у своєму вітальному слові Віталій Матій.
Представлені експонати в умілих руках художників Виноградівської громади та їх учнів стали витворами мистецтва. Роботи виконані в патріотичному стилі у манері декоративного живопису з використанням мотивів української природи та зображенням образів видатних діячів культури і військових. Всі вироби розпродані на аукціоні. Ті, хто зацікавившись можливістю купити військові трофеї, стають частиною історії, яка живе в сучасному контексті. Виручені кошти спрямовуються на потреби нашим захисникам та на закупівлю матеріалів для виготовлення маскувальних сіток, кікімор та нашоломників для волонтерок ГО "Кікімори. Виноградів".
На урочистому відкритті виставки кожен із учасників мав змогу розповісти про свій вклад у мистецький проєкт та поділитися результатом своєї безкорисливої праці, яка допомагає разом наближати нашу перемогу.
Під час заходу керманич району Віталій Матій особисто оголосив подяку юним художникам за участь в організації проєкту «Мистецький донат» та виставки розмальованих тубусів з під мін «Мистецтво, народжене війною» та вручив 🎁«Подарунковий сертифікат» на відвідування Термальні води "Жайворонок". Крім того, за патріотичне виховання синів – добровольців, військових 65 окремої механізованої бригади, участь в організації проєкту «Мистецький донат» та виставки розмальованих тубусів з під мін «Мистецтво, народжене війною» оголосив подяку матері синів, військовослужбовців Югані Гоблик.
Також начальник Берегівської РВА Віталій Матій та голова районної ради Карло Резеш відзначили спільними грамотами Берегівської районної військової адміністрації та районної ради організаторів та безпосередніх учасників проєкту „Мистецький донат” та виставки розмальованих тубусів з під мін „Мистецтво, народжене війною”.
Більш детальніше http://surl.li/rhavn
Категорія : Культура


Залишити Коментар