Представники українських туркомпаній відвідали 14 оздоровчих та рекреаційних закладів Закарпаття

лютого 19 / 2024

З ініціативи управління туризму та курортів Закарпатської ОДА відбувся промотур для представників 8 українських туристичних компаній. Протягом п’яти днів вони відвідували санаторії та рекреаційні заклади, розташовані в різних районах області.

Verkhovyna Resort Medical & Wellness – медичний курорт преміум класу, розташований на вершині гори за 15 км від Ужгорода. Тут працює медичний центр, SPA-комплекс, басейни, конференц-зали, панорамні тераси та інші можливості для оздоровлення і відпочинку.


Санаторно-оздоровчий комплекс “Термал Стар” – санаторний комплекс у с. Нижнє Солотвино, біля Ужгорода. Головне його надбання – цілющі термальні води Закарпаття. Інфраструктура санаторію включає: бальнеологічні кабінети з сучасним обладнанням, діагностичну лабораторію, 135 комфортабельних номерів, власний бювет з мінеральною водою, розважальний центр, SPA комплекс з водною гіркою, спортивні майданчики, сауни і лазні.


Derenivska Kupil – оздоровчий дендрологічний курорт розташований у с. Нижнє Солотвино. Одна з головних цінностей закладу – кремнієва вода з глибини 650 м. Тут поєднуються водолікування, фізіотерапія та передові технології.


“Solva Resort&SPA” – бальнеологічна гастроентерологічна здравниця, що знаходиться на висоті 340 м над рівнем моря у с. Поляна. Інфраструктура комплексу включає: медичний центр із сучасним обладнанням, 65 комфортабельних номерів, власний бювет з мінеральною водою, SPA басейн з лазнями та джакузі.


Санаторій «Сонячний» – сучасний оздоровчий центр з доглянутою територією з альтанками в гуцульському стилі та озером, де організовують відпочинок біля води, риболовлю і катання на катамаранах. Тут є відкритий басейн, тренажери, фітобар, соляна кімната та багато іншого.


Санаторій Квітка Полонини – має у своєму арсеналі три унікальні за своїм складом та лікувальними властивостями мінеральні води. «Лужанська-4», «Лужанська-7» та «Поляна квасова» видобуваються безпосередньо зі свердловин на території санаторію та мінералопроводом подаються в бювет і лікувальний корпус. Тут проводять близько 50 ефективних лікувально-оздоровчих процедур. 15-гектарна територія санаторію має унікальний дендрарій з екзотичними деревами та кущами.


Кришталеве Джерело – сучасний багатопрофільний медичний центр та курортний готель. Основний лікувальний профіль санаторію – захворювання органів травлення, ендокринної, сечостатевої систем та порушення обміну речовин. Тут є критий аквацентр з великим плавальним басейном для дорослих, дитячим басейном, штучними водограями, джакузі, фінською сауною та римською банею.


Термальні води “Жайворонок” – це оздоровча сила джерел українських Карпат. Вода, якою наповняються басейни комплексу, йде зі свердловин глибиною 1200 м. На території комплексу розміщені оздоровча галокамера – соляна кімната, а римська лазня служить профілактикою захворювань серцево-судинної, дихальної, ендокринної систем.


Санаторій Теплиця виняткову увагу приділяє бальнеології – використанню з лікувально-профілактичною метою мінеральних вод. На їх основі в оздоровниці готують різноманітні ванни: як класичні (йодобромні, хвойні, з додаванням ефірних олій і ін), так і засновані на новітніх наукових розробках. На території комплексу є басейни з мінеральною і термальною водою, також до послуг відвідувачів – СПА-процедури.


У санаторії Боржава основний профіль оздоровлення пацієнтів – це лікування мінеральними водами. Тут використовується 5 видів мінеральних вод, які мають різний мінеральний і хімічний склад та лікувальні властивості. До послуг гостей соляна кімната, парова інгаляція, термальні ванни та басейн.


Туристичний комплекс «Теплі води» у Велятині пропонують гостям термальні ванни із мінеральною хлоридно-натрієвою, борно-бромною водою із підвищеним вмістом йоду, а також відкриті басейни із прісною водою. Термальні води Велятина видобуваються із свердловини глибиною близько 1000 метрів і мають температуру понад 36°C.


Санаторій «Карпатія» у Шаяні – це сучасна лікувальна база, власний бювет із двома видами мінеральних вод «Шаянські». Тут приймаємо на лікування дорослих та дітей від 2-х років, лікують хвороби шлунково-кишкового тракту, жовчовивідних шляхів, обміну речовин, органів дихання, опорно-рухового апарату. Для тих, хто хоче покращити своє самопочуття чи зовнішність – Spa-процедури, косметолог та оздоровчі програми.


Санаторій «Гірська тиса» у Квасах оснащений п’ятнадцятьма ваннами, крім них – чотири гідромасажні ванни та одна перлинна ванна із можливістю проведення підводного гідромасажу. Головний лікувальний чинник санаторію — це унікальна мінеральна вода Гірськотисянського родовища, яка добувається з власної артезіанської свердловини.


На завершення промо-туру рекреаційними закладами Закарпаття представники українських туристичних компаній познайомилися з крафтовими родзинками села Кваси та стали учасниками “традиційних гуцульських вечорниць”Довбушевих вечорів” у ресторані «Бокораш».


Як розповіла очільниця управління Маріанна Готра, метою інформаційно-пізнавального туру є популяризація оздоровчого сегменту туристичної галузі регіону, захід проводиться в межах Програми розвитку туризму та курортів у Закарпатській області на 2024-2026 роки.
Категорія : Культура


Залишити Коментар