День автомобіліста в Ужгороді відзначили мінівиставкою

жовтня 29 / 2023

Fiat, Mercedes, BMW, Запорожець та «Копійка» – до Дня автомобіліста в обласному центрі Закарпаття відбулася виставка раритетних авто.


Майже півсотні автівок вишикувалися на парковці біля ТРЦ «Білочка». Саме там на них чекали ужгородці, які з неприхованою цікавістю розглядали ексклюзивні автомобілі.


У мінівиставці взяло участь кілька колекціонерів, які радо представили свої авто. Усі машини – з приватних колекцій.


Вже традиційно на виставці була NSU-FIAT 508 «Balilla» Юрія Руснака. Нагадаємо, машина 1932 року. Після десятків років забуття автівка отримала нове життя.


Також свої авто представив один із організаторів заходу пан Отто.

– Наймасштабніша наша виставка була у 2021 році. Тоді нам удалося зібрати в Ужгороді, на площі Народній, майже 200 ретроавтомобілів. Сьогодні це четверта за рахунком акція. Зважаючи на війну, ми вирішили, що захід буде не таким грандіозним, як зазвичай, – розповідає колекціонер та організатор заходу пан Отто. – Особисто я на виставку привіз чотири машини: горбатий Запорожець, Carpin, Бандеро-мобіль, а також розмальований бус «Воля». Найстаріші машини, представлені сьогодні, – FIAT 508 «Balilla» 1932 року, «Копійка» 60-х років, а також Москвич-407. Загалом на виставці ми експонували близько 50 автівок. Наші колекціонери – це не тільки закарпатці, але й учасники з інших міст України.


Варто зазначити, що цьогоріч на виставці до Дня автомобіліста експонати можна було не тільки розглядати, але й посидіти за кермом. Тож ужгородці та гості міста від такого видовища були в захваті. Окрім ретроавтівок, тут були також представлені спорткари, позашляховики та мотоцикли.


Узагалі виставка ретроавтівок до Дня автомобіліста в Ужгороді стала вже доброю традицією. Тож сподіваємося, що містяни матимуть змогу ще неодноразово побачити легендарні автівки.


Христина БІКЛЯН
Категорія : Культура


Залишити Коментар