В Ужгороді до дня міста вшанували загиблих героїв

вересня 07 / 2023


Сьогодні в Ужгороді відбулося загальноміське віче, на якому вшанували військових, що загинули, захищаючи суверенітет, територіальну цілісність та недоторканність України. Цими днями виповнюється 1130 років із часу першої згадки про Ужгород.
У залі обласної філармонії зібралися рідні, близькі і друзі полеглих героїв, а також керівники області та міста.

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв вручив рідним Героїв нагороди.

За особисту мужність, патріотизм, самовідданість Батьківщині та відвагу, проявлені під час бойових дій з метою захисту державного суверенітету, територіальної цілісності України, рішеннями кількох сесій міської ради присвоєно звання «Почесний громадянин міста Ужгорода» (посмертно) загиблим військовослужбовцям.

Заступник голови Закарпатсткої облради Василь Дем’янчук звертаючись до присутніх зазначив: «Сьогодні ми об’єднаналися аби перемогти ворога. Щоби здобути Перемогу і Україна стала сильною, незалежною, демократичною країною. Нині кожний з нас чітко усвідомлює, що тільки сильна, незалежна, міцна нація має можливість себе захистити. У цей надскладний час ми повинні бути єдиним цілим та показати всьому світу, що ми нація сильних, незламних людей і зможемо перемогти ворога».

Насамкінець Віче камерний хор «Кантус» виконав музичну композицію «Молитва за Україну».








Категорія : Культура


Залишити Коментар