В обласному центрі Закарпаття відбулися урочистості із нагоди Дня Конституції України

червня 28 / 2023


🇺🇦 "Конституція — це те, що відрізняє нас від ворога і дозволяє називатися цивілізованою нацією..."

В обласному центрі Закарпаття відбулися урочистості із нагоди Дня Конституції України.

Розпочалися святкові заходи на площі Народній, де до пам’ятника Тарасу Шевченку керівники області поклали квіти. Затим у внутрішньому дворику Закарпатського обласного краєзнавчого музею ім. Т Легоцького продовжилися урочистості за участю «Заслуженого академічного Закарпатського народного хору» Закарпатської облради. Народний хор подарував присутнім низку тематичних композицій із свого репертуару. Очільники області виступили із промовами.
Володимир Чубірко зазначив: «Конституція – відображення історичного прагнення українців жити у вільній суверенній демократичній європейській державі. Цей документ – наша запорука єдності, гарантія прав і свобод кожного українця, те, що відрізняє нас від ворога, і що дозволяє називатися цивілізованою нацією! Героїзм українців у відстоюванні своїх прав і свобод став прикладом для всього світу. Наші воїни продовжують славетний та героїчний шлях пращурів, боронячи нині не лише нашу державу, а й свободу Європи від рашизму. Схиляємо голову перед співвітчизниками, які гинуть у жорстокій війні з російськими кровопивцями, що хочуть нас знищити, стерти з лиця Землі. Ми вистоїмо, бо з нами Бог, Правда і Закон. Слава Україні!»
Відтак спікер облради вручив відзнаки службовцям управління патрульної поліції в Закарпатській області Департаменту патрульної поліції та Територіального управління БЕБ у Закарпатській області за вагомий особистий внесок у справу боротьби зі злочинністю, зміцнення законності та правопорядку, захист інтересів суспільства та держави. Участь у заходах узяли: депутати різних рівнів, дипломати, культурні та громадські діячі краю.
Святкові заходи приурочені 27-ї річниці прийняття Основного закону у Верховній Раді України, відбуваються сьогодні у всіх громадах Закарпаття.







Категорія : Культура


Залишити Коментар