У Рахові відбувся благодійний концерт на підтримку військових із Рахівського району

травня 09 / 2022

«Історія України написана не чорнилом, а кров’ю». За останні роки ми у цьому переконалися. Хто з нас міг би подумати, що вшановуючи пам’ять героїв різних історичних епох: Героїв Крут, Голодомору 32-33 рр., Бабиного Яру, іноді, не вникаючи у сутність загальних висловів – у ХХІ ст.. ми стали, свідками, учасниками, жертвами схожих подій.

У п’ятницю в Рахові відбулася особлива зустріч з благодійною метою-підтримки та допомоги нашим воїнам землякам, які героїчно стоять на захисті нашої держави та оберігають мир і спокій кожного з нас.

Захід розпочався з хвилини мовчання, якою вшанували пам`ять патріотів, що поклали найцінніше – власне життя, – за Україну, за мир для своїх дітей.

Святкова програма була цікавою для глядачів. Звучали пісні у виконанні Народного аматорського чоловічого вокального квартету «Кучеряві хлопці» Рахівського будинку культури під керівництвом заслуженого працівника культури України – Володимира Шепети.

Виступали ансамбль скрипалів учнів Рахівської школи мистецтв під керівництвом Тетяни Штодлер. Концертмейстер – Вікторія Кульчицька. Вірш читала Соломія Покинь-Череда.

Аматорський дитячий вокальний ансамбль Рахівської школи мистецтв співав авторську пісню Ольги Ворохти «Ні війні».

У виконанні Ірини Ретізник прозвучали пісні «Мальви» та «Не твоя війна». А хореографічна композиція колективу «Джерельце» Рахівського будинку культури під керівництвом Мирослави Шемоти була бездоганним доповненням другої пісні.

Поезію «Стою на колінах, вмиваюся сльозами» читала Світлана Слюсарчук, учасниця драматичного гуртка Рахівського будинку культури.

«Розстріляна весна», «Ой у лузі червона калина», «Біля тополі» прозвучали у виконнанні солістки гурту «Край» Рахівського будинку культури Крістіни Мисинчук.

Також звучали композиції ансамблю скрипалів – викладачів Рахівської школи мистецтв та вихованця Рахівської школи мистецтв Олега Зубана.

Ні для кого не є секретом,що наш Рахів багатий на таланти, які прославляють край в Україні та за її межами. Рахівчани та гості міста мали за честь послухати наших землячок, гордість нашого краю – Заслужену артистку України, солістку Київського національного академічного театру оперети, лауреатку міжнародних премій – Галину Григорчак та Заслужену артистку України, солістку Одеського музичного театру ім. Михайла Водяного, запрошену співачку Європейських оперних театрів – Наталію Ткачук.

Художниками Рахівщини була предаставлена благодійна виставка-продаж, кошти з якої також були передані на потреби військових!

У рамках благодійного концерту було зібрано 39 тисяч 690 гривень та 10 тисяч форінтів, які передали волонтеру Бердарю Івану для потреб військових Рахівського району.

Українські воїни! Ви – наша гордість, ви – взірець мужності, свідомості й самопожертви, ви – непорушна стіна між страхіттями війни й життям мирних людей! Знаємо, віримо й впевнені, що зможемо, що окупант згине, як роса на сонці, що перемога неодмінно буде за нами!

Джерело та фото
Категорія : Культура


Залишити Коментар