У Будапешті з’явилася ще одна мініскульптура закарпатця Михайла Колодка

січня 15 / 2023

Закарпатський скульптор, які останні роки мешкає в Угорщині, Михайло Колодко створив чергову мініскульптуру, яка розташована в Будапешті. Цього разу це зображення героя угорського мультфільму «Вук», котрий чіпляється за задню частину гранати. Скульптура розміщена біля підніжжя гори поблизу дороги, що веде в напрямку готелю «Ґеллерт».

Михайло Колодко найбільш відомий як автор публічних мініскульптур в Ужгороді, Будапешті та інших містах. Перша мініскульптурка була створена ним у 2010 році й за кілька років – ще кілька десятків бронзових творінь, з якими тепер асоціюється насамперед Ужгород, як у його мешканців, так і в туристів.


Нагадаємо, нещодавно в Ужгороді встановили мініскульптуру на честь «професора з окопу» Федора Шандора, котрий нині захищає батьківщину у складі 101-ї Закарпатської бригади тероборони. Федір Шандор – професор Ужгородського національного університету та доктор філософських наук, котрий, перебуваючи на передовій, проводить пари безпосередньо з окопу, ці події й відображає мініскульптура. Водночас на офіційних сторінках Колодка немає інформації про цю роботу, тож невідомо, чи вона належить саме йому.
Категорія : Культура


Залишити Коментар