Закарпатські митці представили виставку, присвячену воді

січня 14 / 2023

В арт-галереї «Ужгород» стартувала виставка «Жива вода». Члени Закарпатської обласної організації НСХУ об’єдналися задля того, аби не тільки помилуватися живописними пейзажами водойм, а й звернути увагу громадськості на актуальну проблему водних ресурсів Закарпаття.
- Перед великим святом Водохреща ми вирішили глобальніше підійти до теми і показати, наскільки важливою є вода у нашому житті. Це основа всього живого. І це тільки здається, що нам дуже пощастило з нею, бо ми живемо на Закарпатті. Насправді через знищення лісів страждає екологія. Кількість опадів, яка повинна стікати горами протягом 5-ти днів, не затримується, не насичує ґрунт, коріння дерев і листя, а зливається за один день. Це серйозна проблема і про неї потрібно говорити, - пояснив ідею Борис Кузьма, голова крайової Спілки художників.
В галереї представлено 44 автори живописного жанру, графіки та скульптури. Художники віртуозно підійшли до розкриття теми. У когось вода асоціюється з морською гладдю, річками і озерами, хтось досліджує структуру рідини, дощ, ранкову росу, сніжинку.
Виставку відвідала депутатка Закарпатської обласної ради Наталія Шетеля. Від імені голови ради вона привітала художників із зимовими святами та чудовим стартом вернісажів 2023 року.
- Тут все: жива вода, енергія, життя. Чудовий задум, який несе глибокий символізм. Особливо співзвучна ця подія напередодні свята Водохреща. Символічно й те, що більшість авторів носить ім’я Василя, якого багато краян вшановуватиме завтра. Бажаю художникам міцного здоров’я, наснаги, творчих злетів, перемоги всім нам, - прокоментувала подію Наталія Шетеля.
На урочистому відкритті звучала колядка «Нова радість стала», яку підхопив весь зал.

Триватиме виставка до кінця січня.
Пресслужба Закарпатської обласної ради
Категорія : Культура


Залишити Коментар