Алею життя висадили сьогодні в Ужгороді як ушанування пам'яті полеглих бійців, українських Героїв, ужгородців

листопада 18 / 2022

На честь захисників у Боздоському парку посадили вічнозелені деревця ялівця.

Акція, ініційована депутатським корпусом Ужгородської міської ради, зібрала багато людей. Ушанувати пам'ять загиблих прийшли міський голова Богдан Андріїв, секретар міської ради Арсен Мелкумян, депутати міськради, рідні Героїв, учні ужгородських шкіл, де навчались відважні захисники, містяни.

«Сьогодні ми висаджуємо ці дерева з ініціативи депутатів міської ради, щоб увіковічнити пам'ять захисників, які віддали свої життя за свободу та незалежність нашої країни. Повірте, вони зараз разом із нами і будуть у нашій пам'яті завжди. Низько вклоняюся батькам, які виховали справжніх Героїв, ми ніколи не забудемо їхній подвиг та жертовність», – зазначив міський голова Богдан Андріїв.

«Сьогоднішня акція є символічною. Ця дорога веде до джерела, а вода, як відомо, є символом вічності. Наші захисники віддали найдорожче – життя, і я хотів би, щоб ужгородці про це пам’ятали і цінували», – сказав, зокрема, секретар міської ради Арсен Мелкумян.
На Алеї висадили 35 дерев. Кожне дерево – як символ захисника, що загинув на війні. Поіменно згадали загиблих у війні з російськими окупантами ужгородців та воїнів із інших міст, які знайшли останнє місце спочинку на Пагорбі Слави.

Діти пов'язали на деревця синьо-жовті стрічки на знак подяки захисникам за їхню відвагу.

Категорія : Культура


Залишити Коментар