На Рахівщині відбулися заходи, приурочені до Дня захисників і захисниць України

жовтня 13 / 2022
Відбулися заходи, приурочені до Дня захисників і захисниць України

14 жовтня - це особливий день для кожного українця, адже в день великого християнського свята Покрови Пресвятої Богородиці ми всі вшановуємо День захисників і захисниць України, День УПА і День українського козацтва. Тому, сьогодні, напередодні, в адміністративному центрі громади відбулися урочисті заходи.

Участь в заході взяли військовослужбовці ЗСУ та ТРО, представники Ясінянської селищної ради, працівники ДП «Ясінянське ЛМГ», представники «Рахівського РТЦК», закладів охорони здоров‘я, освіти, культури, Ясінянського ТЦСО та жителі Ясінянської громади.

Розпочався молебень зі спільного виконання Державного Гімну України.

Звертаючись з вітальними словами до присутніх, голова громади зазначив: «Нажаль на нашому прапорі сьогодні встановлена чорна стрічка, тому що в нашій громаді є загиблі Герої, які віддали свої життя за незалежність, суверенітет та цілісність України. Закликаю всіх не проходити повз могил загиблих захисників, пам’ятати кожного Героя. Герої не вмирають!».

Опісля, присутні вшанували всіх загиблих захисників України скорботною хвилиною мовчання.

На заході, голова громади особливою вдячність відмітив волонтерів, які допомагали та сьогодні допомагають захисникам Збройних Сил України, адже, всі разом ми наближаємо перемогу.

Керівником Рахівського РТЦК Йосипом Бундзяком було вручено відзнаку батькам загиблого Героя Віктора Файбиша.

Також, на заході було відзначено Никірку Марію Савівну подякою Закарпатського обласного ТЦСО за вагомий внесок та допомогу захисникам Збройних Сил України.

В свою чергу, Опора-Рух Ясіня відзначили подякою від благодійного фонду «Закарпатська Гуцульщина»
волонтерів, які допомагають захисникам Збройних Сил України.

Висловлюємо щирі співчуття родинам загиблих захисників Ясінянської громади: Віктора Файбиша, Івана Васильчука, Андрія Костика, Богдана Павлючка, Василь Капчука, Богдана Лофердюка, Василя Бойчука, Дмитра Спасюка.

Опісля, відбулося урочисте покладання квітів та лампадок до Меморіалу Слави Героям Небесної Сотні.

Слова ведучої заходу під час пісні «Плине кача по Тисині» доторкнулись до серця кожного учасника заходу..

Священнослужителі Православної Церкви України провели молебень за захисників України, які поклали душу і тіло даруючи нам спокійне життя.
Категорія : Культура


Залишити Коментар