В Ужгороді відбулися традиційні урочистості до дня народження Тараса Шевченка

березня 09 / 2022


Сьогодні, у 208-му річницю з дня народження великого українського поета Тараса Шевченка, в Ужгороді традиційно вшанували Кобзаря, поклали квіти до його монументу на площі Народній.
В урочистостях взяли участь голова Закарпатської обласної військової адміністрації Віктор Микита, голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко, Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, керівники правоохоронних та військових структур, ужгородці та вимушені переселенці, які знайшли прихисток у нашому місті.

Заслужений академічний Закарпатський народний хор виконав «Молитву за Україну», Державний Гімн України, шевченківські «Заповіт» і «Реве та стогне Дніпр широкий», а також «Засвіт встали козаченьки», «Ой, у лузі червона калина», «Спаси, Всевишній, Україну» та інші композиції, читали вірші Тараса Григоровича.
У виступах на площі нагадали актуальність пророчих слів Кобзаря і сьогодні, під час агресії Росії проти України.
Про Шевченка як непересічну особистість розповів народний артист України, актор Національного академічного театру ім. Лесі Українки в Києві Олег Комаров, який зараз живе в Ужгороді, виступив також соліст фольклорного гурту «Курінець» із Краматорська, який співав сьогодні разом із Закарпатським народним хором, – 15-річний Михайло Осташкін.
Шануймо минуле та вірмо в майбутнє, вперед – до Перемоги! – прозвучало на завершення концерту-мітингу.
Категорія : Культура


Залишити Коментар