До Дня єднання в Ужгороді на найвищому у краї флагштоку підняли Державний Прапор України

лютого 16 / 2022


Державний Прапор України підняли сьогодні, 16 лютого, в Ужгороді на найвищому флагштоку у Закарпатській області. На площі Богдана Хмельницького відбулися урочистості з нагоди Дня єднання – зібралися керівники Закарпаття та Ужгорода, представники правоохоронних та силових відомств, військові, освітяни, науковці, працівники культури, ужгородці та гості міста.
Із промовами виступили голова Закарпатської облдержадміністрації Віктор Микита, голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко, міський голова Ужгорода Богдан Андріїв. Наголошували на важливості єднання українців, бо у цьому – сила нашої держави. Старший солдат Мар’яна Тимощук зазначила, що у всіх нас одне велике прагнення свободи, яке ми готові виборювати: «На нас із неба дивляться тисячі захисників та загиблих мирних мешканців. Ми не зрадимо їхню пам’ять. Віримо у власні сили».
«Бачимо, які виклики стоять зараз перед Україною. Але ми бачимо, і яку велику підтримку має наша держава від європейської та світової спільноти, лідерів країн. Україна не сама перед цим викликом.
Настрої українців однакові – на сході, на заході, на півночі та півдні нашої країни – ми велика потужна європейська держава, єдина і неподільна», зазначив у виступі міський голова Богдан Андріїв. Додав, що нині маємо бути максимально згуртовані, вірити в незламність наших Збройних Сил, міцність нашої держави.
«Сьогодні, піднімаючи Прапор, символ нашої держави, ми покажемо нашу силу, єдність Закарпаття, всієї України!», наголосив Богдан Євстафійович.
Під Гімн України підняли Державний Прапор, люди на площі, взявшись за руки, утворили символічний ланцюг єдності.
Пролунали виступи Заслуженого академічного Закарпатського народного хору, заслуженого артиста України Олександра Садварія та солістки Закарпатської обласної філармонії Галини Гаврилко.
Категорія : Культура


Залишити Коментар