На Рахівщині відбулося Гуцульське Віче до 103-річниці Гуцульської Республіки

січня 25 / 2022

Сьогодні, 25 січня 2022 року в селищі Ясіня на площі Імені Гуцульської Республіки біля її президента Степана Клочуряка відбулося Гуцульське Віче, приурочене до 103-річниці з Дня проголошення Гуцульської Республіки.
Участь в заході взяли керівництво Закарпатської області та Рахівського району, керівництво Ясінянської територіальної громади, представники асоціацій, товариств та територіальних громад Гуцульщини, учасники Третього союзницького міжнародного заходу «Україна стратегічний партнер НАТО заради Миру та безпеки», духовенство та громадськість.

Читайте також: В Рахові пройшли офіційні заходи до дня Соборності України


Розпочався захід з урочистої ходи колони, яку створили учасники заходу. Колона розпочала свій рух від адміністративної будівлі Ясінянської селищної ради до площі Імені Героїв Гуцульської Республіки. Далі відбулася спільна молебень за мир в Україні - у пам‘яті жертв за всіма загиблими гуцулами, які відтворювали історію Гуцульщини та України.
Вітальні та теплі слова керівництва Закарпатської області та Рахівського району, керівництва територіальної громади, представників асоціацій, товариств та територіальних громад Гуцульщини, учасників Третього союзницького міжнародного заходу «Україна стратегічний партнер НАТО заради Миру та безпеки» зігрівали присутніх.
Після проведення молебня відбулася концертна програма. Перед присутніми зворушливо виступали творчі колективи Центру позашкільної освіти, Ясінянської школи мистецтв та Будинків культури Ясінянської громади.
Дякуємо всім учасникам заходу!
Слава Гуцульщині! Слава Україні!
Категорія : Культура


Залишити Коментар