Діти з інвалідністю піднялися на гору та встановили національний рекорд

липня 25 / 2021
41 дитина із різних регіонів України піднялася на Говерлу, частина із них із Львівської області. Усі діти мають інвалідність. Проте це не стало перешкодою, аби встановити національний рекорд.





Підйом організували громадські організації "Подаруй життя" та "Рій мрій". Про те, як готувалися до встановлення рекорду, труднощі під час сходження на вершину, а також про нові плани, розповів Суспільному керівник ГО "Рій мрій" Ярослав Грибіник.

Учасники підйому – діти із вадами зору, слуху, із синдромом Дауна та розладом спектру аутизму, ДЦП. Вік дітей від 4 до 16 років. Аби вони змогли піднятися на найвищу точку України, кожній дитині допомагали двоє дорослих. Маршрут підйому перевіряли заздалегідь та робили усе, аби похід у гори видався легшим.

"Ми робили пробний підйом, перевіряли маршрути, траса була хороша, а от за три дні перед тим випали дощі. Ми не могли перенести подію, бо вже було все організовано, куплені квитки, адже частина людей їхала з Києва, з інших областей. Під час підйому ми розбили учасників на групи. За кожною групою були розподілені медики, волонтери, все було добре", – розповів про сходження Ярослав Грибіник.

У майбутньому волонтери планують залучити до схожих підйомів на вершини дітей із вагою понад 40 кілограмів, які не можуть пересуватися самостійно.



Категорія : Культура


Залишити Коментар