Юні митці стали призерами конкурсу «Легенди Карпат» (ФОТО)

червня 06 / 2021

2 червня у картинній галереї «Ужгород» з нагоди Міжнародного дня захисту дітей відбулося відкриття виставки робіт учнів мистецьких шкіл обласного дитячо-юнацького конкурсу образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва «Легенди Карпат». Захід відбувся в рамках Всеукраїнського культурного марафону «Не забуваючи минуле, погляд у майбутнє», присвяченого 30-річчю Незалежності України.

Карпати – чи не найзагадковіший та найпрекрасніший край України. Саме тому для творів була запропонована тема «Екологія Карпат». У конкурсі взяли участь 34 школи мистецтв, репрезентовано понад 200 дитячих робіт.

Журі на чолі з завідувачкою кафедри культури та соціально-гуманітарних дисциплін Закарпатської академії мистецтв, кандидаткою педагогічних наук Аліною Волощук оглянуло роботи й визначило переможців у різних номінаціях та категоріях.

Приємно відзначити, що серед них є і юні митці Тячівщини. Зокрема, у номінації «Графіка» І місце зайняла Адела Борка (Солотвинська ДШМ, викладач Аліна Модирка).

В номінації «Живопис» перше місце посіли Вікторія Голубка та Софія Тиводар (Бедевлянська ДШМ, викладач Анжеліка Дебич). На ІІІ місці опинилася Сабіна Білоган з роботою «SOS! Час спливає» (на фото) (Тячівська школа мистецтв, викладач Любов Церкуник).

В номінації «Скульптура та декоративно-прикладне мистецтво» І місце – у Варвари Тиводар (Тячівська ДШМ, викладач Мар’яна Бордунова).

Категорія : Культура


Залишити Коментар