Історія та мистецтво поряд: У Виноградові провели арт-проєкт «Погляд у минуле» (ФОТО)

жовтня 12 / 2020

У неділю, 11 жовтня, у Виноградові поряд із головною родзинкою міста – палацом Перені – пройшла головна мистецька подія цієї осені, приурочена до Дня художника. Арт-проєкт «Погляд у минуле», організований місцевим активом партії «Рідне Закарпаття», вмістив у собі цікаві і різнопланові заходи, які б зацікавили кожного відвідувача.
Передусім на гостей чекала цікава екскурсія з Валентиною Горнецкі на тему «Виноградів і барони Перені». Для присутніх вона пройшла на одному диханні: і діти, і їх батьки дізнались про рідне місто і роль родини знатних баронів в історії Виноградова багато цікавих фактів, про які раніше не чули.
У рамках заходу присутніх чекав майcтер-клас із гончарства. Дітки, дорослі із захопленням пробували себе у новому ремеслі, а вироби, які вони зробили власноруч, опісля забрали з собою.
З особливим захватом публіка зустріла програму кінного центру «Селід», а відвідувачі заходу спробували свої сили у стрілянні з лука. Родзинкою заходу стали справжні лицарські поєдинки. Лицарі у середньовічних обладунках не просто демонстрували свою майстерність, вони змагались за перемогу. У програмі були масовий бій, фехтувальний турнір, де дозволені удари мечем, окрім того, була невелика лекція, де організатори розповіли про обладунки та як проходили бої в середні віки. Наприкінці кожен охочий зміг зробити фото з обладунками.
Упродовж усього дня гості та відвідувачі мали можливість насолодитися звучанням відомих хітів у виконанні оркестру, виступами викладачів та учнів студії мистецтв «New Art», а на завершення для гостей показали неперевершене та вражаюче фаєр-шоу.
Організатори заходу запевняють, що відвідувачі були у захваті, що публіка із зацікавленням сприймала усе, що відбувалося цього дня, тому є ідея зробити такий захід щорічним.







Категорія : Культура


Залишити Коментар