Містичне озеро Бребенескул в Карпатах чекає на туристів (ФОТО)

липня 10 / 2020
Містичне озеро Бребенескул в Карпатах чекає на туристів (ФОТО)
На схилі гори Гутин-Томнатик на висоті 1801 метр над рівнем моря розташувалося озеро Бребенескул Високо в Карпатах можна побачити справжній шедевр природи. На схилі гори Гутин-Томнатик на висоті 1801 метр над рівнем моря розташувалося озеро Бребенескул.
Це чудо є частиною Чорногірського хребта - маршрут, який вельми популярний серед туристів, складається з відвідин шести вершин, висота яких становить більше двох тисяч метрів. До таких належать, зокрема, Петрос (2020 м.), Говерла (2061 м.), Ребра (2001 м.), Гутин-Томнатик (2016 м.), Бребенескул (2032 м.) І Піп-Іван Чорногірський (2022 м.).

Щоб пройти цим шляхом, потрібно не один день, так як загальна протяжність - 40 км. Подорожуючи по самому високому масиву Українських Карпат, можна побачити 20 озер, серед яких буде і Бренебескул.

Це озеро має льодовикове походження. Довжина становить близько 140 метрів, а максимальна глибина - 2,8 метра. Харчується Бребенескул за рахунок джерела, а також таненням снігу і дощів.

Озеро Бребенескул вважається найвисокогірнішим в Україні. Віддаленість від великих промислових центрів і великого скупчення людей дозволяє воді в озері бути чистою і прозорою.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, як Бребенескул виглядає влітку.
Категорія : Культура


Залишити Коментар