За матеріалами поліції Закарпаття судитимуть водія, який пʼяним скоїв ДТП, в якій загинула дитина

жовтня 08 / 2024



У червні цього року у селі Руське на Мукачівщині трапилася смертельна дорожньо-транспортна пригода. Слідством встановлено, що 37-річний місцевий житель на автомобілі «ВАЗ» здійснив наїзд на трьох пішоходів. Внаслідок аварії на місці події загинула 6-річна дівчинка. 27-річну жінку та її 1-річне немовля госпіталізували з травмами до лікарні.

Водія легковика поліцейські освідували та встановили, що за кермом він перебував у стані алкогольного сп’яніння. У його крові виявили 2.34 проміле алкоголю, що майже у 12 разів перевищує допустиму норму.

Також під час документування злочину з’ясувалося, що фігурант уже неодноразово раніше притягався до відповідальності за порушення ПДР.

На період розслідування зловмисник перебував у слідчому ізоляторі🔒

Наразі слідчі Головного управління Національної поліції в Закарпатській області завершили досудове розслідування у цій справі, а матеріали провадження скерували для судового розгляду. Чоловік обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого за ч. 3 ст. 286-1 Кримінального кодексу України, тобто порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння, якщо вони спричинили смерть потерпілого.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років.

Категорія : Кримінал


Залишити Коментар