На Закарпатті засудили охоронника Херсонської обласної прокуратури, який «здав» окупантам місця зберігання службових автівок та пропускну систему

серпня 27 / 2024
На Закарпатті засудили охоронника Херсонської обласної прокуратури, який «здав» окупантам місця зберігання службових автівок та пропускну систему
🟡

За публічного обвинувачення прокурорів Закарпатської обласної прокуратури мешканця Херсона заочно засуджено за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Йому призначено покарання – 15 років ув’язнення з позбавленням права на 13 років обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах влади чи інших установах, та з конфіскацією майна.

Розслідуванням встановлено, що до повномасштабного вторгнення рф на територію України засуджений працював охоронником Херсонської обласної прокуратури.

Після того, як у травні 2022 року військові рф захопили приміщення прокуратури та облаштували там діяльність так званого слідчого комітету, чоловік прибув на робоче місце та повідомив про бажання співпрацювати з ворогом.

Так, він зайняв аналогічну посаду у незаконному правоохоронному органі на тимчасово окупованій території – «гу мвс Херсонської області».

Надалі засуджений всіляко допомагав окупаційним військам рф. «Здав» місця зберігання службових автомобілів та ознайомив із роботою пропускної системи охорони. Крім того, протягом трьох місяців він відповідав за конвоювання затриманих з числа громадян України до незаконно створеного правоохоронного органу.

Спеціальне досудове розслідування здійснювало Управління СБУ у Закарпатській області. Наразі вирок Ужгородського міськрайонного суду набрав законної сили.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

🔹
_____________________
📲Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
◾️Telegram - https://t.me/zakprok
◾️Instagram - https://www.instagram.com/zak_prokuratura
◾️Twitter - https://twitter.com/zakprokuratura
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар