Незаконне переправлення до ЄС за $10 000 з можливістю оплати на криптогаманець: на Мукачівщині судитимуть одного з учасників схеми

липня 25 / 2024

Мукачівська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо 44-річного мешканця Тячівщини за фактом сприяння незаконному переправленню групи осіб через державний кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).
У ході слідства встановлено, що закарпатець причетний до схеми незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків до Угорщини. Разом із організатором злочину, матеріали щодо якого виділені в окреме провадження, ділки знайшли трьох громадян через один із месенджерів і домовилися про усі деталі подальшого незаконного маршруту.
Вартість послуг становила 10 тисяч доларів США з особи. Надіслати кошти чоловіки могли і на криптогаманець організатора, чим і скористалися двоє «клієнтів».
Обвинувачений мешканець Тячівщини відвозив осіб у Берегівський район, ближче до лінії державного кордону, і надавав поради щодо його перетину. Також він отримав від одного з військовозобов’язаних оплату – 7500 доларів США.
Закарпатця вже не вперше викривають на незаконній діяльності, пов’язаній із переправленням чоловіків за кордон. Наразі усі матеріали щодо нього за цими фактами об’єднані в одне провадження і розглядатимуться у Берегівському районному суді.
Крім того, чоловік раніше судимий за крадіжку та вчинив новий злочин під час іспитового строку.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар