Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який замовив убивство знайомої

серпня 13 / 2020
Прокуратурою Закарпатської області затверджено і скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 33-річного іноземця, що тимчасово проживав на території с. Вільхівці Тячівського району. Він підозрюється в організації замовного вбивства мешканки цього ж населеного пункту.


Під час досудового розслідування встановлено, що злочинний умисел виник у чоловіка після конфлікту з жінкою на ґрунті особистих неприязних відносин. Трапилося це влітку 2019 року, а вже у квітні 2020 року він розпочав організацію злочину.


Для здійснення вбивства обвинувачений знайшов посібника та виконавця, надав їм необхідну інформацію: місце проживання жінки, її розпорядок дня тощо. За представлення доказів убивства 44-річної мешканки Тячівщини замовник обіцяв чоловікам 8000 гривень. Опісля цього планував одразу покинути територію Закарпаття і забезпечити собі алібі в іншому місці.

Спільники 33-річного мешканця Вільхівки виявилися свідомими громадянами та лише умовно погодилися на злочинну оборудку й інсценували вбивство. Одразу після передачі грошей за начебто виконану роботу зловмисника затримали оперативники управління стратегічних розслідувань у Закарпатській області, спецпідрозділу КОРД у Івано-Франківській області та детективи поліції Закарпаття.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч.3 ст.27, ч.2 ст.15 – п.11 ч.2 ст.115 КК України, тобто організація вчинення умисного вбивства, закінчений замах на умисне вбивство, вчинене на замовлення.

Досудове розслідування, яке здійснювали слідчі СУ ГУ НП в Закарпатській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури завершено. Обвинувальний акт скеровано до Тячівського районного суду. Фігурант справи наразі утримується під вартою.
Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який замовив убивство знайомої
Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який замовив убивство знайомої



Пресслужба прокуратури Закарпатської області
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар