Планували заробити більше 30 тис доларів США: Резонансна справа - подробиці від прокуратури

липня 22 / 2024


За процесуального керівництва Виноградівського відділу Берегівської окружної прокуратури двом жителям Мукачівщини повідомлено про підозру у незаконному переправленні групи осіб через державний кордон з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Слідством встановлено, що закарпатці налагодили механізм протиправного перетину держрубежу та шукали «клієнтів» як серед місцевих жителів, так і серед мешканців інших областей. Для них планували маршрут до Угорщини в обхід офіційних пунктів пропуску.

Вартість переправлення варіювалася, зокрема залежно від того, пролягатиме шлях суходолом чи через річку. В середньому з особи брали 7000 доларів США.

Цими вихідними двох закарпатців затримали в с. Перехрестя, що на Берегівщині, при спробі незаконно переправити до ЄС п’ятьох громадян. При вдалій реалізації оборудки організатори могли одержати більше 30 тис. доларів США прибутку.

З місця події правоохоронці вилучили грошові кошти – 9700 доларів США, а також автомобілі «Skoda» та «Volkswagen», на яких чоловіків підвозили до прикордонних територій.

Підозрюваним найближчим часом оберуть запобіжні заходи, прокурори наполягатимуть на триманні їх під вартою.

Розслідування злочину триває, його здійснює ВП № 1 Берегівського райвідділу поліції за оперативного супроводу Управління СБУ в Закарпатській області та Мукачівського прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар