Не захотіла декларувати: сучасна техніка та імпортне пиво на півмільйона гривень опинилися на складі митниці

липня 16 / 2024


Не захотіла декларувати: сучасна техніка та імпортне пиво на півмільйона гривень опинилися на складі митниці

49-річна закарпатка, повертаючись сьогодні зі Словаччини, під час проходження контролю на митному посту «Ужгород-автомобільний» припаркувала свій автомобіль у смугу «зелений коридор». А це означало, що громадянка України дотримується вимог митного законодавства і не переміщує через кордон товарів, які підлягають декларуванню та підпадають під сплату митних платежів.
На підставі результатів аналізу та оцінки ризиків, митники скерували транспортний засіб для проведення ретельної перевірки. І невдовзі виявили у салоні не задекларований товар. Заповзята жіночка взялася перевезти сучасну техніку та алкогольні напої, сукупна вартість яких значно перевищує дозволений законодавством ліміт у 500 євро на одну особу для ввезення товару без декларування та оподаткування.
Серед предметів правопорушення – 15 шт. навушників марки «Marshal»; 6 шт. ноутбуків «Asus» та «Lenovo» китайського виробництва; 101 літрів пива марки «Saris» словацького виробництва.
За попередньою оцінкою в Інтернет мережі, лише одна пара навушників стартує від 100 доларів, а один такий ноутбук – від 1,5 тисяч доларів. Тож, загальна сума виявленого товару перевищує 400 тисяч гривень.
За цим фактом складено одразу два протоколи про порушення митних правил за частинами 2 і 3 статті 471 (недекларування товарів, що переміщуються через митний кордон громадянами) Митного кодексу України.
Не задекларований товар вилучено та поміщено на склад митниці, а його точну вартість встановить спеціаліст-експерт.
Решту товарів, вартість та кількість яких не перевищувала неоподатковану норму для громадян, повернуто громадянці.
Принагідно нагадаємо, що згідно з митним законодавством, громадяни, які досягли 18-річного віку, можуть ввозити в Україну алкогольні напої в ручній поклажі без сплати митних платежів та без письмового декларування на одну особу: 5 л – пива; 2 л – вина; 1 л – міцних напоїв.





Категорія : Кримінал


Залишити Коментар