Прикордонники відмовилися від неправомірної вигоди на суму понад 1,3 млн гривень

липня 13 / 2024



Прикордонники відмовилися від неправомірної вигоди на суму понад 1,3 млн гривень

96 випадків припинення спроб надання неправомірної вигоди, з початку року, на загальну суму понад 1,3 млн гривень у національній та іноземній валюті – такими є цифри припинених прикордонниками 7 прикордонний Карпатський загін спроб підкупу в пунктах пропуску, що на Львівщині.

Більшість спроб дати хабар чинили особи призовного віку, які, ухиляючись від призову на військову службу під час мобілізації, намагались незаконно залишити територію України, зокрема й за підробленими документами. Також подорожні, які не надали необхідних документів для перетину кордону.

В усіх випадках про порушників прикордонники повідомили компетентним органам. Державна прикордонна служба України має нульову толерантність до корупції.

"Зокрема, упродовж червня 2024 року було припинено 18 спроб надання неправомірної вигоди на суму понад 60 тисяч гривень. Найбільший розмір пропозиції неправомірної вигоди був зафіксований двічі. У лютому та березні 9 000 доларів США пропонували прикордонникам у пункті пропуску "Краківець" та "Шегині", - зазначає начальниця групи запобігання та виявлення корупції 7 прикордонного Карпатського загону Валентина Скред.
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар