Новини Закарпаття

Затриманого СБУ депутата Ужгородської міськради, який вимагав хабарі за відстрочку від мобілізації, відсторонено від посади

Затриманого СБУ депутата Ужгородської міськради, який вимагав хабарі за відстрочку від мобілізації, відсторонено від посади

Суд відсторонив від посади очільника одного з підрозділів Департаменту соціальної політики Ужгородської міської ради, який також є місцевим депутатом.

Наприкінці червня співробітники СБУ затримали його на гарячому під час отримання неправомірної вигоди➡ https://bit.ly/3zu5eP7

За даними слідства, посадовець вимагав гроші з військовозобов’язаних, що претендують на відстрочку від призову за сімейними обставинами.

Депутату повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Йому загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Закарпатській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Перейти на сайт