На Ужгородщині викрито чергову схему переправлення військовозобов’язаних до країн ЄС

червня 09 / 2024
На Ужгородщині викрито чергову схему переправлення військовозобов’язаних до країн ЄС
🟡

За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури викрито чергового переправника військовозобов’язаних чоловіків за кордон. Йдеться про 52-річного мешканця Мукачівщини. Йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 КК України.

Вчора його затримали на території Ужгородського району під час спроби незаконно переправити до Словаччини чоловіка призовного віку.

У ході розслідування встановлено, що підозрюваний заздалегідь спланував маршрут незаконного перетину кордону в обхід встановлених пунктів пропуску. Він розмістив «клієнта» в одній із садиб на території Мукачівщини, де той мав очікувати слушного часу для переправлення.

Підозрюваний заздалегідь обговорював і вартість послуги з незаконного переправлення. За попередніми домовленостями йшлося про суму в 7000 доларів США, однак вже дорогою до кордону фігурант висловив вимогу надати йому 1000 доларів США. Ці кошти і виявили в нього при затриманні.

Протиправну діяльність викрито та припинено прокурорами спільно з поліцією та оперативниками Чопського прикордонного загону.

Наразі правоохоронці встановлюють інших осіб, які можуть бути причетними до злочину. А затриманому закарпатцеві найближчим часом оберуть запобіжний захід.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар