На Тячівщині депутата підозрюють у шахрайстві із землею вартістю понад 1,1 млн грн

червня 07 / 2024


За процесуального керівництва Тячівської окружної прокуратури депутату Нересницької сільської ради повідомлено про підозру у шахрайстві та використанні завідомо підробленого документу (ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 358 КК України).

Слідством встановлено, що підозрюваний шахрайським шляхом, ігноруючи вимоги законодавства, заволодів земельною ділянкою площею 0,80 га у с. Нересниця на Тячівщині.

У 2021 році чоловік одержав дозвіл на розробку проєкту землеустрою на ділянку, цільове призначення якої – для ведення особистого селянського господарства.

Оформлюючи право власності на майно вже після повномасштабного вторгнення рф в Україну, підозрюваний проігнорував положення Земельного кодексу України, які регулюють такі дії на період воєнного стану. Не маючи належних підстав для отримання землі, він використав фальсифіковане рішення селищної ради, надав його держреєстратору і, як наслідок, набув у власність згадану земельну ділянку.

У подальшому депутат відчужив землю третій особі. Через такі шахрайські дії із власності громади незаконно вибула ділянка, ринкова вартість якої – понад 1, 1 млн грн.

Розслідування злочину здійснює Тячівський райвідділ поліції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар