Гучна справа на Закарпатті: затримали адвоката при отримані хабаря в сумі 1600 доларів США

червня 04 / 2024
Ужгородські правоохоронці викрили адвоката на хабарі в сумі 1600 доларів США
🟡

За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури адвокату з Хустщини повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення іншою особою (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

Чоловіка викрили на вимаганні та отриманні частинами 1600 доларів США хабаря. Йому вже обрали запобіжний захід – тримання під вартою з правом внести майже 182 тис. грн застави.

Встановлено, що підозрюваний за неправомірну вигоду обіцяв вплинути на рішення органу пробації, використовуючи власні зв’язки. Він мав сприяти засудженому закарпатцеві, аби той, відбуваючи умовний термін покарання, не з’являвся у держустанову щомісяця. Це дало б змогу безперешкодно виїхати за межі області.

За відмову надати кошти адвокат повідомляв, що вплине на те, аби чоловіку замінили випробувальний термін на відбування реального покарання.

Розслідування кримінального правопорушення триває. Його здійснює Ужгородське райуправління поліції за оперативного супроводу Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар