За вбивство співмешканки жителя Тячівщини засудили до 10 років ув’язнення

травня 31 / 2024
За вбивство співмешканки жителя Тячівщини засудили до 10 років ув’язнення
🟡

За публічного обвинувачення прокурорів Тячівської окружної прокуратури 32-річного мешканця району засуджено до 10 років ув’язнення за фактом скоєння умисного вбивства співмешканки (ч. 1 ст. 115 КК України).


Подія сталася на початку жовтня минулого року. Із потерпілою – 24-річною закарпаткою – засуджений спільно проживав у с. Крива на Тячівщині.

Прокурор довів, що між парою трапився конфлікт, у ході якого чоловік у стані алкогольного сп’яніння почав бити жінку й завдав їй летальний удар ножем у живіт. Від отриманих тілесних ушкоджень і масивної крововтрати вона померла на місці інциденту.

Про те, що сталося, правоохоронців повідомив сам чоловік. При цьому він переконував, що не причетний до злочину. Вже під час розгляду провадження у суді закарпатець частково визнав свою вину, але все ще запевняв, що не мав наміру вбивати співмешканку. При цьому мати загиблої розповіла, що випадки побиття ним потерпілої траплялися і раніше.

Відомо також, що чоловік був судимий і на момент вчинення вбивства відбував іспитовий строк покарання за крадіжку. Після скоєння вбивства його взяли під варту, де він знаходився як на етапі слідства, так і протягом усього судового розгляду.

Зараз вирок щодо чоловіка набрав законної сили.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар