Троє жителів Дніпропетровщини збиралися «штурмувати» Тису на Закарпатті

березня 16 / 2024
ВТРАЧЕНІ НАДІЇ «ЗБІРНОЇ» З ПЛАВАННЯ

Троє жителів Дніпропетровщини збиралися «штурмувати» Тису на Закарпатті. Двоє з них прихопили дитячі рятувальні жилети жовтого та блакитного кольорів.

«Спортсменів» затримали на березі Тиси прикордонники Мукачівського загону. Двоє з них намагались потрапити в Угорщину, ще один збирався плисти в Румунію.

Прикордонники відділу «Вилок» у ході реалізації інформації, що надійшла від оперативників загону, на відстані 100 метрів до кордону виявили двох чоловіків з дитячими рятувальними жилетами, одягнених у гідрокостюми. Обидва затриманих є 34-річними жителями Кривого Рогу. За свій «вояж» в Угорщину спритники мали заплатити по 1000 євро.

Натомість, 47-річний житель міста Підгородне, що на Дніпропетровщині, збирався перепливати Тису щоб дістатись до Румунії. За обіцяний безперешкодний перетин кордону чоловік заплатив 2000 доларів США, проте на відстані 40 метрів до кордону його виявив та затримав прикордонний наряд відділу «Тячів».

Стосовно затриманих склали протоколи про вчинення ними адмінправопорушення передбаченого ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України», за вчинення якого передбачена відповідальність у вигляді накладення штрафу від 3400 грн до 8500 грн або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб.

Наразі оперативники загону встановлюють коло осіб причетних до переправлення чоловіків через кордон.
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар