На Закарпатті лікар ґвалтував пацієнтів під дією седативних препаратів (Фото)

березня 08 / 2024
На Закарпатті лікар ґвалтував пацієнтів під дією седативних препаратів (Фото)



Маленьке містечко на Закарпатті, Іршаву, сколихнула жахлива історія про лікаря, Ковача Юрія Степановича, який, надаваючи медичні послуги, давав своїм пацієнтам седативні препарати, що пригнічували їхню свідомість, а потім вчиняв з ними дії сексуального характеру. Про це повідомили адвокат з Хуста Роман Келемен, телеграм-канал “Закарпаття 24” і блогер Віталій Глагола.


Юрій Ковач, лікар Іршавської районної лікарні, вводив пацієнтам седативні препарати, від яких вони втрачали свідомість або не могли чітко розуміти, що відбувається.
Під час дії цих препаратів Ковач вчиняв стосовно пацієнтів дії сексуального характеру, які фіксував на камеру свого телефону.
Під час обшуків у лікаря вилучили телефон, на якому виявили кілька сотень інтимних фото та відео пацієнтів.
За словами адвоката Романа Келемена, наразі відомо про шістьох потерпілих, але їх може бути значно більше.
За нашою інформацією лікаря викрив пацієнт на якого не подіяли препарати. Водночас працівники лікарні.які ймовірно знали про незаконні дії лікаря мовчали.
Ковачу оголошено підозру за ч. 3 ст. 152 (зґвалтування) та ч. 1 ст. 153 (насильницькі дії сексуального характеру) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.


Справа набула широкого розголосу в українських ЗМІ та соціальних мережах.
Люди шоковані вчинками лікаря та вимагають справедливого покарання.
Міністерство охорони здоров’я України пообіцяло провести службове розслідування та вжити відповідних заходів.
Це жахлива трагедія, яка свідчить про те, що навіть у найвідповідальніших професіях трапляються люди, які можуть зловживати своїм довірою. Важливо, щоб такі випадки не залишалися безкарними, а винні несли відповідальність за свої дії.


Джерело
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар