Двоє ужгородців, які організували діяльність підпільної нарколабораторії та встигли виготовити 13 кг канабісу, постануть перед судом    

листопада 03 / 2023


Перечинський відділ Ужгородської окружної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт щодо двох місцевих жителів за фактами незаконного виготовлення та зберігання наркотиків в особливо великих розмірах, вирощування конопель та утримання місць для такої протиправної діяльності (ч. 3 ст. 309, ч. 2 ст. 310, ч. 2 ст. 317 КК України).

Під час досудового розслідування встановлено, що обвинувачені забезпечували діяльність підпільної нарколабораторії, розташованої у складському приміщенні в Ужгороді. Там були встановлені спеціальні системи освітлення, клімат-контролю, вентиляції та крапельного поливу, які забезпечували необхідні умови для вирощування конопель.

У ході обшуку, проведеного у травні цього року, правоохоронці вилучили більше 1000 рослин коноплі. Їх ділки вирощували, аби в подальшому висушувати та подрібнювати, готуючи до вживання. Крім того, у приміщенні знайшли і 13 кг вже готового «товару» – канабісу.

Досудове розслідування здійснювали слідчі поліції Ужгородщини за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ.

Судовий розгляд провадження відбуватиметься в Ужгородському міськрайонному суді, який вже призначив дату підготовчого засідання.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



Категорія : Кримінал


Залишити Коментар