В Ужгороді правоохоронці знешкодили діяльність підпільної нарколабораторії (ФОТО, ВІДЕО)

травня 31 / 2023


За процесуального керівництва Перечинського відділу Ужгородської окружної прокуратури викрито та припинено діяльність підпільної нарколабораторії, яка діяла на території обласного центру.



Правоохоронці провели обшук складського приміщення в межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 307 КК України (незаконне виготовлення наркотичних засобів і психотропних речовин). Всередині були встановлені спеціальні вентилятори, витяжки, датчики температури та вологи, які забезпечували необхідні умови для діяльності нарколабораторії. Там вирощували більше 500 стебел рослин, схожих на коноплі. Згодом їх висушували та подрібнювали. Близько 11 кг такого «товару» знайшли під час обшуку.

Усе вилучене обладнання, а також рослини, схожі на наркотичні, попередньо оцінено у 3,7 млн грн.

Попередньо відомо, що до протиправної діяльності можуть бути причетні троє жителів Ужгорода. Наразі у провадженні призначено ряд необхідних експертиз для встановлення всіх обставин злочинної діяльності. За їх результатами буде вирішено питання щодо остаточної кваліфікації правопорушення та повідомлення особам про підозру.

Незаконну діяльність прокурори викрили спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ та слідчими поліції Ужгородщини.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар