За погрози та вимагання 1500 євро надуманого боргу на Закарпатті судитимуть двох чоловіків

жовтня 20 / 2023
За погрози та вимагання 1500 євро надуманого боргу на Закарпатті судитимуть двох чоловіків
🔷

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо двох жителів Мукачівщини за фактом вимагання грошових коштів, вчиненого групою осіб в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 189 КК України).

За даними слідства, закарпатці займалися систематичним вимаганням у чоловіка надуманих боргів. Протягом липня-серпня цього року у Мукачеві обвинувачені кілька разів зустрічалися з потерпілим. Під час цих зустрічей погрожували йому та членам його родини фізичною розправою, застосовували психологічне насильство.

Загалом зловмисники вимагали надати їм 1500 євро. Після одержання частини «заборгованості» – 1400 євро – правоохоронці викрили протиправну діяльність чоловіків та затримали їх. Згодом у суді їм обрали запобіжні заходи, наразі обоє громадян перебувають під вартою. Зауважимо, що один із фігурантів – раніше неодноразово судимий за крадіжки.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу Управління СБУ в Закарпатській області. Подальший розгляд кримінального провадження відбуватиметься в Мукачівському міськрайонному суді.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

🔹https://is.gd/aUMi7u
_____________________
📲Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
◾️Telegram - https://t.me/zakprok
◾️Instagram - https://www.instagram.com/zak_prokuratura
◾️Twitter - https://twitter.com/zakprokuratura
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар