«Озброєні» технічними засобами митного контролю, інспектори-пошуківці розібрали «сигаретні тайники» мікроавтобуса

жовтня 14 / 2023


На митному посту «Астей», що на кордоні з Угорщиною, закарпатські митники запобігли незаконному вивезенню за кордон тютюнових виробів без марок акцизного збору України, приховані в конструктивних порожнинах транспортного засобу.

Вдався до хитромудрої оборудки – потайки перемістити через кордон 480 пачок сигарет – 32-річний тимчасово безробітний закарпатець. Продумав все до деталей, однак не розрахував на пильність та досвідченість закарпатських митників.

Під час проходження митного контролю свідомо обрав «зелений коридор» та й ще усно заперечував інспекторам про переміщення будь-якого товару через кордон, в т.ч. заздалегідь прихованого у своєму мікроавтобусі.

Втім, невпевнена поведінка молодика підказувала митникам ретельно перевірити «доброчесні» наміри закарпатця. Тож, на підставі наявних ознак облаштування товарів у спеціально виготовлених тайниках, було вирішено провести поглиблений огляд мікроавтобуса.

«Озброївшись» викрутками, ліхтариками, оглядовим дзеркалом та іншим набором інструментів, закарпатські митники виявили у конструктивних порожнинах за декоративною обшивкою задніх боковин салону автомобіля кілька тайників, «нашпиговані» тютюновими виробами. Загалом приховано було 480 пачок сигарет з фільтром FOR DUTY FREE ONLY торгової марки «Compliment Blu».

Наразі відносно недобросовісного водія складено протокол про порушення митних правил за ч.1 статті 483 Митного кодексу України. До порушника суд може застосувати серйозні санкцій у вигляді стягнення штрафу – 100% вартості предметів правопорушення, їх конфіскацію разом з транспортним засобом, який використовувався для переміщення прихованого товару у важкодоступних місцях.

Виявлені сигарети, приблизна вартість яких становить близько 30 тис грн, та мікроавтобус «Мерседес-Бенц» моделі «316 СDI» (2003 р.в.), оцінений у чверть мільйона гривень, вилучено до остаточного рішення суду.




Категорія : Кримінал


Залишити Коментар