СБУ викрила корупційний механізм, організований службовцями комунального підприємства Ужгородської міської ради

жовтня 13 / 2023

Служба безпеки України задокументувала протиправну діяльність заступника керівника одного з комунальних підприємств, підозрюваного в системному отриманні хабарів за користування земельними ділянками, які перебувають на балансі установи.

За даними слідства, службовець вимагав від підприємців гроші за ведення бізнесу в межах паркової зони без оформлення відповідних дозвільних документів та сплати обов’язкових платежів до бюджету громади.
У такий спосіб, зловмисник особисто отримував «дохід» за користування землею міста, який в подальшому розподіляв між посадовцями Ужгородської міської ради.
Правоохоронці затримали заступника керівника комунального підприємства «на гарячому» під час отримання частини неправомірної вигоди у розмірі 4000 доларів США.
Йому оголошено про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.
Співробітники спецслужби провели низку обшуків у службових кабінетах та за місцями проживання фігурантів, вилучено фінансово-господарську документацію, а також готівку в різній валюті.
Триває досудове розслідування. Встановлюються всі особи, причетні до налагодження корупційного механізму.
Операція проводилася оперативниками Управління СБУ в Закарпатській області спільно зі слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом Ужгородської окружної прокуратури.
Примітка: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Управління СБ України в Закарпатській області


Категорія : Кримінал


Залишити Коментар