В Ужгороді судитимуть уродженця рф, який поширював та публічно використовував комуністичну символіку

вересня 05 / 2023

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо уродженця рф за фактом поширення та публічного використання символіки комуністичного тоталітарного режиму на території України (ч. 1 ст. 436-1 КК України).

Встановлено, що обвинувачений є мешканцем Ужгорода та керівником одного з місцевих громадських об’єднань. Через соціальні мережі чоловік активно поширював заборонену в державі радянську символіку. Це підтвердили і висновки проведеної судової мистецтвознавчої експертизи.

Так, у своїх дописах він розповсюджував зображення військових у радянській формі, прапору СРСР із закликом користувачів активно поширювати ці матеріали. Докази протиправної діяльності знайшли і під час обшуків житла громадянина: окрім комп’ютерної техніки, яку він використовував для протиправної діяльності, вилучили й велику кількість пропагандистської літератури російських авторів та брошури сепаратистського змісту.
Слідство у кримінальному провадженні здійснювало ГУ Нацполіції в Закарпатській області за оперативного супроводу обласного Управління СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Закарпатська обласна прокуратура
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар