Новини Закарпаття

Поблизу кордону зі Словаччиною фотопастка "вполювала" втікача

ПОБЛИЗУ КОРДОНУ ЗІ СЛОВАЧЧИНОЮ ФОТОПАСТКА «ВПОЛЮВАЛА» ПРАВОПОРУШЕННЯ

Державна прикордонна служба України системно впроваджує застосування сучасних видів техніки, які дозволяють своєчасно виявляти правопорушення з прикордонних питань. Простими у використанні та ефективними у дії є, зокрема, фотопастки, які миттєво передають на підрозділи інформацію про зафіксований поблизу держрубежу рух особи. За майже два місяці їх активного використання в охороні кордону на ділянці Чопського загону лише таким способом було попереджено 7 правопорушень.

До прикладу, днями фотопастка зафіксувала рух невідомого у горах поблизу кордону на ділянці відповідальності відділу «Стужиця». На пошуки ймовірного правопорушника вислали групу реагування від відділу «Стужиця». Правоохоронці затримали 38-річного громадянина України за декілька кілометрів від держрубежу.

Чоловік прямував до Словаччини самотужки. Він ретельно підготувався до подорожі: спланував маршрут, взяв із собою документи та речі для перебування впродовж декількох днів у горах. Спершу він запевняв наряд, що приїхав у гірське прикордоння як турист, однак згодом зізнався, що мав на меті потрапити до країн ЄС поза пунктами пропуску.

Правопорушника доставили у прикордонний підрозділ. У його діях вбачають ознаки правопорушення, передбаченого ч.1 ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України». Справу буде передано до суду.
Перейти на сайт