Поблизу кордону зі Словаччиною фотопастка "вполювала" втікача

серпня 25 / 2023
ПОБЛИЗУ КОРДОНУ ЗІ СЛОВАЧЧИНОЮ ФОТОПАСТКА «ВПОЛЮВАЛА» ПРАВОПОРУШЕННЯ

Державна прикордонна служба України системно впроваджує застосування сучасних видів техніки, які дозволяють своєчасно виявляти правопорушення з прикордонних питань. Простими у використанні та ефективними у дії є, зокрема, фотопастки, які миттєво передають на підрозділи інформацію про зафіксований поблизу держрубежу рух особи. За майже два місяці їх активного використання в охороні кордону на ділянці Чопського загону лише таким способом було попереджено 7 правопорушень.

До прикладу, днями фотопастка зафіксувала рух невідомого у горах поблизу кордону на ділянці відповідальності відділу «Стужиця». На пошуки ймовірного правопорушника вислали групу реагування від відділу «Стужиця». Правоохоронці затримали 38-річного громадянина України за декілька кілометрів від держрубежу.

Чоловік прямував до Словаччини самотужки. Він ретельно підготувався до подорожі: спланував маршрут, взяв із собою документи та речі для перебування впродовж декількох днів у горах. Спершу він запевняв наряд, що приїхав у гірське прикордоння як турист, однак згодом зізнався, що мав на меті потрапити до країн ЄС поза пунктами пропуску.

Правопорушника доставили у прикордонний підрозділ. У його діях вбачають ознаки правопорушення, передбаченого ч.1 ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України». Справу буде передано до суду.
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар