Перед судом постане група зловмисників, які організували на Закарпатті канал нелегального переправлення через кордон чоловіків призовного віку

липня 19 / 2023

На початку січня цього року мукачівські поліцейські спільно зі співробітниками військової контррозвідки СБУ заблокували черговий канал незаконного переміщення через кордон військовозобов’язаних чоловіків. За підозрою у організації тоді затримали трьох фігурантів: двоє з них закарпатці, віком 28 та 29 років, та один 23-річний мешканець Хмельниччини.
Двоє з них уже мають умовний термін за вчинення аналогічних злочинів.
В ході слідства поліцейські встановили, що зловмисники за 2500 доларів США пропонували чоловікам свою допомогу у перетині держкордону. Затримали фігурантів під час спроби переправлення трьох чергових клієнтів через так званий «зелений кордон», в обхід офіційних пунктів пропуску. Затримання провели у різних районах області.
Станом на сьогодні, за процесуального керівництва прокуратури, слідчі зібрали достатньо доказів та завершили досудове розслідування. Обвинувальний акт разом з матеріалами кримінального провадження вже передали для судового розгляду. Щодо одного з фігурантів матеріали виділені в окреме кримінальне провадження.
Обвинуваченим інкримінують ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України, тобто Незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене з корисливих мотивів. Їм загрожує до дев'яти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар