Прикордонниками Чопського загону було попереджено 146 спроб перетинання державного кордону за недійсними або підробленими документами

липня 19 / 2023

З ПОЧАТКУ РОКУ ПРИКОРДОННИКИ ЧОПСЬКОГО ЗАГОНУ ВИЯВИЛИ 146 ПІДРОБЛЕНИХ ТА НЕДІЙСНИХ ДОКУМЕНТІВ
Станом на сьогодні прикордонниками Чопського загону було попереджено 146 спроб перетинання державного кордону за недійсними або підробленими документами.
✅️З них – 114 випадків використання подорожніми документів, у яких виявили ознаки повної або часткової підробки. У переважній більшості, їх надавали на контроль громадяни України чоловічої статі призовного віку. Вони намагалися виїхати за кордон за підробленими документами, що посвідчують непридатність до військової служби через звороби та інвалідність, інші вдавали з себе багатодітних батьків або тих, які супроводжують осіб, що потребують стороннього догляду тощо.
✅️Ще 32 особам було відмовлено у пропуску через кордон з зв’язку з пред’явленням недійсних документів.
✅️Усього за цей період через державний кордон не було пропущено 1722 особи.
☝️З огляду на статистику, наголошуємо про необхідність завчасної перевірки подорожніми документів на право перетину держрубежу – їх відповідності чинному законодавству та термінам дії.
Також на нагадуємо про відповідальність перед законом за використання чужих та підроблених документів.
❗️Відповідно до ст.204-1 КУпАП, незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України тягнуть за собою адміністративну відповідальність у вигляді накладення штрафу від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб, з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення.
Ті самі дії, вчинені групою осіб або особою, яку протягом року було притягнуто до відповідальності за аналогічне правопорушення, тягнуть за собою накладення штрафу від п’ятисот до восьмисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк від десяти до п’ятнадцяти діб, з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення.
❗️Відповідно до ст.358 ККУ, підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів тягне за собою кримінальну відповідальність у вигляді штрафу до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар