Через занадто м’яке покарання наркоторговцеві Хустська окружна прокуратура звернулася до апеляційного суду

червня 30 / 2023




Хустська окружна прокуратура подала апеляційну скаргу на вирок Хустського районного суду, згідно з яким місцевого мешканця засудили за повторне незаконне придбання, зберігання та збут канабісу (ч. 2 ст. 307 КК України). Йому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі зі встановленням іспитового строку на 2 роки, з чим прокурор категорично не погодився.
У Кримінальному кодексі України зазначено, що строк ув’язнення за вчинений чоловіком злочин може складати від 6 до 10 років. Суд першої інстанції застосував до закарпатця ст. 69 КК України, тобто призначив більш м’яке покарання, ніж передбачено законодавством. При цьому підстав для цього у конкретному випадку, на думку прокуратури, не було. З огляду на це подано скаргу до Закарпатського апеляційного суду.
Прокурор у судовому засіданні довів, що протягом грудня 2022 року – січня 2023 року хустянин займався розповсюдженням канабісу серед місцевих жителів. Попередньо придбані наркотики зберігав у своєму будинку, там же призначав зустрічі з потенційними «клієнтами».
Після того, як протиправну діяльність чоловіка викрили правоохоронці, він певний час відмовлявся від дачі показань та не визнавав свою вину у скоєному. При цьому суд, призначаючи м’якше покарання, мотивував це, зокрема, визнанням чоловіком вини та сприянням у розкритті правопорушення.
В апеляційній скарзі окружна прокуратура наполягає на скасуванні вироку Хустського районного суду та призначенні нового, за яким чоловіка просить засудити до 6 років за ґратами з конфіскацією майна.
Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар