На Закарпатті судитимуть чергового ворожого інтернет-агітатора, який відкрито підтримував дії рф

червня 10 / 2023

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо жителя Ужгородщини за фактом поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, а також глорифікація осіб, які її здійснюють (ч. 2 ст. 436-2 КК України).
За даними слідства, чоловік на власній сторінці в соціальній мережі активно поширював інформаційні матеріали, спрямовані на підтримку дій рф як країни-агресора. Зокрема, розповсюджував інформацію пропагандистських іноземних видань. У вказаних матеріалах доводилися тези про те, що українські військові обстрілюють мирне населення, мешканці тимчасово окупованих територій «чекали на росію 8 років», а в розв’язанні війни винне керівництво України та НАТО.
За місцем проживання чоловіка провели обшук, вилучивши докази протиправної діяльності. У ході слідства отримано результати експертизи, яка підтвердила, що дописи обвинуваченого містять виправдовування та заперечення збройної агресії рф проти України, а також глорифікацію військових агресора.
Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Закарпатській області. Обвинувальний акт щодо закарпатця скеровано на розгляд в Ужгородський міськрайонний суд.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар