За систематичне вчинення домашнього насильства в сім’ї засуджено жителя Хустщини

червня 09 / 2023

За публічного обвинувачення Хустської окружної прокуратури за домашнє насильство стосовно дружини засуджено мешканця с. Велятино (ст. 126-1 КК України). Суд призначив йому покарання у виді арешту строком на два місяці.

Встановлено, що 44-річний чоловік за місцем свого проживання систематично вчиняв психологічне насильство, що позначилось на якості життя потерпілої. Він нецензурно лаявся на неї, за що в травні минулого року був притягнутий до адміністративної відповідальності за домашнє насильство (ч. 1 ст. 173-2 КУпАП). Закарпатець продовжив вчиняти протиправні дії і цього року. Крім образ, у бік дружини лунали і погрози фізичної розправи, а на звернення жінки до правоохоронців і чергове притягнення до адмінвідповідальності (ч. 2 ст. 173-2 КУпАП) житель Хустщини не реагував.

У судовому засіданні обвинувачений лише частково визнав свою вину, натомість повідомив, що до вчинення таких дій його провокувала сама потерпіла. Жінка ж заявила, що в подружжя часто виникають сварки, адже чоловік зловживає алкогольними напоями та, перебуваючи напідпитку, ображає її.

Наразі триває час на апеляційне оскарження вироку.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).



Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар