Що витворяють на Закарпатті зяті з тещами

лютого 17 / 2023

На Тячівщині зять знущався над тещею та виганяв із власного будинку, а на Іршавщині вдарив ногою у голову
Стосунки зятя і тещі не дарма нерідко стають анекдотичними. Але все ж більшість краян, які змушені жити з батьками чоловіка чи дружини, вміють знайти спільну мову зі старшим поколінням. Але є й поодинокі негідники, які не просто конфліктують з родичами, але й знімають на них руку.


Саме так не поталанило мешканці Тячівщини, в якої зять виявився домашнім тираном. Така ж доля спіткала й жінку з Іршавщини, у якої чоловік доньки так само застосував щодо неї фізичну силу.

«Карпатський об’єктив» дослідив ці справи і дізнався деталі.

Систематично виганяв тещу з хати, змушуючи жити у прибудові

Отже, як зазначено у Єдиному державному реєстрі судових рішень, молодик розлучився з дружиною, але все одно після розірвання стосунків проживав у одному домоволодінні з тещею й навідувався до неї, аби «пограти на нервах» жінці. При цьому закарпатець ніде не працював та любив похизуватися м’язами.

У період із 7 по 29 червня він взагалі, як то кажуть, «перегнув палицю» і змусив дружину матері систематично нервувати та непокоїтися за власне життя…

Чоловік у будинку, який законно належить його тещі «качав права», протягом тривалого часу умисно, передбачаючи суспільно-небезпечні наслідки, навіть бажаючи їх настання, з метою приниження та залякування жінки, маючи прямий умисел на вчинення домашнього насильства, систематично вчиняв його. Через це закарпатка психологічно та фізично страждала, втратила енергійність та повноцінний сон, весь час нервувала та мала побоювання за своє життя.

Екс-зять ображав жінку, принижував, висловлювався на її адресу нецензурною лайкою, погрожував вигнати з будинку та змусити проживати в кухонній прибудові.

Так, 7 червня 2021 року о 16 годині чоловік затіяв черговий домашній конфлікт.

«Умисно вчинив відносно своєї колишньої тещі дії психологічного насильства, що виразились у безпричинних, не маючи на те підґрунтя скандалах, словесних образах, висловлюваннях на її адресу нецензурними словами, чим викликав у страждання та погіршення якості життя жінки. Внаслідок протиправних дій було викликано працівників поліції, яких потерпіла, через побоювання за власну безпеку, чекала, закрившись у кухонному приміщенні, та які припинили протиправні дії зятя і склали відносно нього протокол про вчинення адміністративного правопорушення», – наголошується в ЄДРСР.

Викликати стражів порядку закарпатці довелося і невдовзі, 29 червня. О 13 годині «сміливець» знову затіяв «з’ясовування стосунків» із слабшою за себе жінкою. Так само, як і попереднього разу, погрожував їй, кричав, ображав, а потім взагалі вигнав із хати.

Перелякана теща змушена була сховатися від агресивного зятя у кухонній прибудові. Саме звідти вона зателефонувала на «102» із проханням приборкати колишнього чоловіка власної дочки, який поводився як справжній тиран.

Поліціанти прибули на виклик і таки вгамували чоловіка… проте, на жаль, ненадовго.

8 липня він знову взявся за старе і о 22 годині влаштував новий скандал зі старими погрозами.

Закарпатець не просто сварився з тещею, а залякував, що уб’є її і пошкодить усе домашнє особисте майно. Через страх нещасна знову викликала правоохоронців. До цього часу жінка вже розуміла, що має проблеми з психологічним здоров’ям, оскільки постійно хвилювалася та відчувала емоційну невпевненість, нездатність захистити себе і потребувала допомоги психолога.

Але цього разу чоловіка врешті-решт притягнули до відповідальності і він постав перед судом. Свою провину визнав повністю і при цьому його рішучість та сміливість одразу «випарувалися»… як роса на сонці… Під час судового засідання закарпатець підтвердив факти фізичного та психологічного насильства над родичкою, зазначив, що дійсно неодноразово вчиняв щодо тещі дії насильницького характеру, сварився з нею нецензурними словами, ображав жінку та виганяв її з власного будинку. У своїх діях він раптово почав каятися і просив суддів застосувати до нього м’яке покарання.

Свої свідчення дала і потерпіла теща. Вона підтвердила свої попередні слова про те, що зять знущався над нею, але… просила суд також суворо його не карати, мовляв, уже помирилася з ним….

Екс-дружина домашнього ката теж запевнила, що між її матір’ю та колишнім чоловіком постійно виникали непорозуміння.

«Між ними постійно були конфліктні ситуації. Він не раз приходив у стані сп’яніння і ображав та погрожував матері», – наголосила вона.

Суд, який відбувся нещодавно, визнав чоловіка винним у скоєнні домашнього насильства і призначив йому покарання у вигляді 150 годин громадських робіт. Якщо й це його не змусить взятися за розум, то наступного разу він опиниться надовго у тюремній камері.

Матері дружини «в’їхав» у голову ногою

На жаль, подібні ситуації є далеко не поодинокими у нашому краї і силою деякі чоловіки намагаються викликати до себе з боку інших якусь елементарну повагу, натомість отримують лише відразу і зневагу… Бо ж фізичною силою вирішити не можна жодну конфліктну ситуацію, насилля породжує лише образи, бажання помсти та негативні емоції. Шкода, що любителі погримати кулаками не по столу, а по інших людях цього ніяк не можуть збагнути…

Не склалися стосунки із зятем і в мешканки Іршавщини. Він, навіть перебуваючи у шлюбі з донькою нещасної, не лише не виявляв повагу до жінки, але й гамселив її час від часу. Очевидно, хотів здобути пріоритет і думав, що силою можна «відвоювати» першість у родині. Але дуже помилявся… Утім жінка встигла настраждатися від зятя і відчути на собі весь дискомфорт через конфлікти з ним…

Один із таким інцидентів трапився між зятем та тещею 16 грудня минулого року. У той час, коли християни постяться та очищають душу, готуючись до циклу великих зимових свят, закарпатець вирішив не перейматися такими питаннями і поконфліктувати з родичами.

Чоловік ніде не працював, утім мав запальний норов і любив доказувати домашнім, хто в домі господар… не спиняло його навіть те, що робив він це у чужому будинку.

Отже, близько 1 години ночі зять затіяв сварку з тещею. Невдовзі словесна перепалка переросла у справжній конфлікт і чоловік навмисне вдарив ногою у голову матір дружини.

Жінка звернулася до лікарів та повідомила правоохоронців. Терпіти свавілля у своєму будинку вона не стала! І правильно зробила!

Судово-медична експертиза кваліфікувала травму, як легке тілесне ушкодження… утім згодом зять свою провину визнав і у своїй поведінці розкаявся.

Тим не менше, на суд учасники сімейних розбірок чомусь не з’явилися.

Вирок чоловікові Іршавський районний суд виніс лояльний. За ґрати закарпатець не потрапив. Йому лише доведеться сплатити 850 гривень за аморальну поведінку та домашнє насильство.

Якщо ж чоловік не отямиться і продовжуватиме катувати ближніх, у перспективі його дії можуть мати набагато гірші для нього наслідки. Але одуматися ще є час… як і в кожного, хто любить розмахувати кулаками перед носом домочадців!
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар