На Закарпатті прикордонникам дедалі частіше пропонують хабарі - подробиці

травня 26 / 2023
НА ЗАКАРПАТТІ ПРИКОРДОННИКИ ЗУПИНИЛИ ЧОТИРЬОХ «ХИТРУНІВ»

Впродовж минулої доби військовослужбовці Чопського загону стали на заваді протиправним діям чотирьох наших співвітчизників, які у незаконний спосіб намагалися перетнути державний кордон. Троє з них спробували підкупити прикордонний наряд, а ще один - виїхати за сфальшованими документами.

🔰Так, у пункті пропуску «Тиса» 42-річний львів’янин, який прямував рейсовим автобусом з України до Італії, разом з паспортом надав на контроль документи, які начебто посвідчують його інвалідність. Втім, у ході перевірочних заходів прикордонники встановили, що пред’явлена чоловіком довідка підроблена і відповідним органом не видавалася.

🔰На кордоні зі Словаччиною правоохоронцям за безперешкодний перетин держрубежу запропонували неправомірну винагороду у розмірі 500 доларів США. 29-річний закарпатець прямував через пункт пропуску «Малий Березний» разом з літньою жінкою. Він стверджував, що це його бабуся і вона потребує постійного стороннього догляду. Відсутність документів, які б могли підтвердити родинний зв’язок з жінкою, чоловік вирішив «компенсувати» хабарем. Прикордонники від такої пропозиції відмовилися та викликали на місце події співробітників Нацполіції.

🔰У пункті пропуску «Тиса» двоє чоловіків, також не маючи підтверджуючих документів, сподівалися виїхати за системою «Шлях». Вирішити питання з прикордонним нарядом вони вирішили за допомогою підкупу. Один у паспорт вклав 1000, а інший – 500 гривень. Результат вийшов, як і у попередньому випадку – рішуча відмова від неправомірної винагороди і виклик слідчо-оперативної групи.

У всіх випадках спроби надання хабарів прикордонники направили на адресу Нацполіції повідомлення про виявлення ознак правопорушень, відповідальність за які передбачена ст.369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».
Львів'янинові також доведеться відповідати перед законом. У його діях вбачають ознаки правопорушення, передбаченого ст.358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів».
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар