Новини Закарпаття

На Закарпатті прикордонники виявили трьох громадян України призовного віку, які намагалися виїхати в Угорщину за підробленими документами.

ПО ТРИ ТИСЯЧІ ДОЛАРІВ США ЗА «ЛИПОВІ» ДОКУМЕНТИ ЗАПЛАТИЛИ ДВОЄ ХАРКІВ’ЯН ТА КИЯНИН

На Закарпатті прикордонники Мукачівського загону виявили трьох громадян України призовного віку, які намагалися виїхати в Угорщину за підробленими документами.

Двоє харків’ян та киянин для перетину кордону обрали пункт пропуску «Лужанка». Під час прикордонного контролю, усі троє для перевірки документів, окрім паспортів, надали тимчасові посвідчення військовозобов’язаного.

У посвідченнях інспектор виявив ознаки підробки. Крім того, всі три довідки, які нібито були видані різними районними територіальними центрами комплектування Києва та Харкова, були заповнені одним і тим самим почерком.

Чоловіки зізналися, що за сфальшовані довідки кожен із них заплатив по 3 тисячі доларів США.

У перетині кордону махінаторам відмовили, а про наявність у їх діях ознак злочину, передбаченого ст.358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів» прикордонники надіслали повідомлення до Нацполіції у Закарпатській області.

Наразі правоохоронці встановлюють коло осіб, причетних до даного правопорушення.

Для подальшого прийняття правового рішення, правопорушників передали співробітникам поліції.
Перейти на сайт