Новини Закарпаття

Переправники ухилянтів, через кордон, постануть перед судом



Днями до Ужгородського міжрайонного суду було скеровано обвинувальний акт щодо трьох учасників організованої злочинної групи, які займалися незаконним переправленням через державний кордон України чоловіків призовного віку.

У рамках кримінального провадження за ч.3 ст.332 КК України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України», співробітники головного оперативно-розшукового відділу Чопського прикордонного загону задокументували діяльність орзанізованої групи, що у період з червня по липень минулого року налагодила схему незаконного перетину кордону громадянами України призовного віку.

Нагадаємо, що наприкінці липня 2022 року спільна міжвідомча група у складі офіцерів оперативно-розшукового підрозділу Чопського загону, співробітників міграційної поліції, за процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону, затримала в Ужгородському районі двох громадян України під час безпосереднього вчинення ними правопорушення на державному кордоні. Тоді за грошову винагороду організатор та провідник мали доправити 35-річного харків’янина до Словаччини в обхід пунктів пропуску.
Слідством встановлено причетність підозрюваних до інших правопорушень аналогічного характеру.

Відповідно до чинного законодавства, фігурантам справи загрожує позбавленняволі на строк від 7 до 9 років з конфіскацією майна.
Перейти на сайт