Переправники ухилянтів, через кордон, постануть перед судом

січня 16 / 2023

Днями до Ужгородського міжрайонного суду було скеровано обвинувальний акт щодо трьох учасників організованої злочинної групи, які займалися незаконним переправленням через державний кордон України чоловіків призовного віку.

У рамках кримінального провадження за ч.3 ст.332 КК України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України», співробітники головного оперативно-розшукового відділу Чопського прикордонного загону задокументували діяльність орзанізованої групи, що у період з червня по липень минулого року налагодила схему незаконного перетину кордону громадянами України призовного віку.

Нагадаємо, що наприкінці липня 2022 року спільна міжвідомча група у складі офіцерів оперативно-розшукового підрозділу Чопського загону, співробітників міграційної поліції, за процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону, затримала в Ужгородському районі двох громадян України під час безпосереднього вчинення ними правопорушення на державному кордоні. Тоді за грошову винагороду організатор та провідник мали доправити 35-річного харків’янина до Словаччини в обхід пунктів пропуску.
Слідством встановлено причетність підозрюваних до інших правопорушень аналогічного характеру.

Відповідно до чинного законодавства, фігурантам справи загрожує позбавленняволі на строк від 7 до 9 років з конфіскацією майна.
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар